Creating

PASSC

In PG portal versie 2015 maken we gebruik van wat wij noemen Pro Active ServerSide Caching, kortweg PASSC, een in eigen huis ontwikkelde innovatie om de laadtijd van sites te verkorten. 

Wat doet PASSC?
Pro Active ServerSide Caching ofwel PASSC zorgt ervoor dat alle items per pagina in één keer in de cache worden geladen. Dus plaatjes, tekst maar vooral menu items en formulieren komen in de cache te staan. Omdat PG portal dit in één database sessie kan doen (elk request aan een portal site zorgt er immers voor dat de website in principe inlogt op de database server, gegevens ophaalt en/of wegschrijft en vervolgens de database weer sluit) scheelt dit veel tijd terwijl de beveiliging toch intact blijft. Bovendien zijn vervolgacties vanaf die pagina dan ook razendsnel uit te voeren (alles wat nodig is om een vervolgactie te initiëren staat immers in het cache geheugen van de PC, tablet of telefoon). Dit geeft een veel betere gebruikerservaring dan de traditionele methodieken.

Waarom is een korte laadtijd zo belangrijk?
Allereerst om informatie sneller aan de lezer te presenteren en daarmee de user experience te verbeteren. Maar zeker niet in de laatste plaats om de vindbaarheid te verbeteren. Google prefereert immers een site die snel laadt boven een tragere variant die hetzelfde zoekwoord bevat.

Meer weten? Graag leggen we het voordeel van PASSC aan u uit in een persoonlijk gesprek. Neem contact op met Princen group via geertjan.princen@princen-group.com of bel 0412-691734 voor een afspraak.