Creating

Nieuws

Pas op voor handelaars in domeinnamen!

dinsdag 24 maart 2015
De laatste tijd worden er regelmatig bedrijven benaderd door domeinnaam fraudeurs die onder valse voorwendselen trachten u als klant voor veel geld een domeinnaam te laten registreren. Ze worden bijvoorbeeld gebeld met de mededeling:

"Onlangs ben ik benaderd door een bedrijf dat de domeinnaam uwdomeinnaam.be wil claimen. Ik wilde even verifiëren of dat door iemand uit uw bedrijf is geweest. Ik zie namelijk dat de gegevens van de aanvraag afwijken van de gegevens die bij ons van uw bedrijf bekend zijn", zegt de persoon aan de andere kant van de lijn met serieuze toon. 

Als je dan vraagt door wie uwdomeinnaam.be dan geclaimd is dan geeft men aan dat men dat niet mag zeggen vanwege de wet op de persoonsbescherming. "Maar bent u het niet geweest die de domeinnaam heeft aangevraagd, dan hebt u namelijk het eerste recht van claimen, omdat het uw bedrijfsnaam betreft. Ik kan deze domeinnaam dan direct voor u vast laten leggen".

Op deze manier voelt u als klant zich geroepen om de domeinnaam alsnog vast te leggen of u gaat er in ieder geval over twijfelen. Naast de domein spookfacturen weer de zoveelste manier om bedrijven geld afhandig te maken.

Bent u op deze manier benaderd, wilt u meer weten over het vastleggen van domeinnamen, wilt u verifiëren of een dergelijk verhaal over domeinnamen klopt? Neem dan contact op met Wouter de Vries van Princen group via 0412-691734 of wouter.de.vries@princen-group.com . Hij helpt u graag verder. 
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn